Flash Development LaboratoryMuhabbetFlash ve Actionscript 3.0Güneşin etrafında dönen gezegen animasyonu yapmak.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Güneşin etrafında dönen gezegen animasyonu yapmak.  (Okunma Sayısı 411 defa)
bugra
Administrator
Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 24, 2010, 01:43:25 ÖS »

Bilgi: Flash öğrenmeye yeni başlayanlar için; Layer(Katman), Frame(Sayfa), Library(Kütüphane), Create motion tween(Animasyon) mantıklarını kolayca anlayabilecekleri bir uygulama.

Güneşin etrafında dönen gezegen animasyonu yapmak.

Anlatım adım adım resimler ile desteklenmiştir. Tüm resimler ve metin zip dosyasının içinde mevcuttur.

Kaynak: gezegen.zip indirmek için tıklayın
Demo: görmek için tıklayın

Anlatım

(Resim 1, 2)

Yorunge 2 ve gezegen2 günesin arkasında kalan kısım. Normalde bir gezegen var. Güneşin önünde ki hareket için gezegen 1, arkasındaki hareket için gezegen 2 yi kullanıyoruz.

(Resim 3, 4)

- yorunge 1 i guide yaptım.
- gezegen 1 i yorunge 1 guidesinin altına soktum.
- animasyonumuz 40 frame(sayfa) sürücekti
- gezegenin güneşin önünde geçirdiği zaman 20 frame, akrasından dolaşırkende 20 frame yapıcaz.
- yorunge 1 in 20 framine sağ tıklayıp "insert frame dedim." (insert frame o yörüngeyi 20 frame boyunca yansıtıyor.)
- gezegen 1 in ilk framasine sağ tıklayıp "create mation tween" dedim. (mor renk oldu)
- sonra gezegen 1 in 20. framesine sağ tıklayıp "insert key frame" dedim. (bu gölge değil. 20 frameyede nokta koydu.)
- insert key frame dedim çünkü animasyonun birinci framesinde ki gezegen yörüngenin sol ucunda, 20 framesindeki gezegenide yörüngenin sağ ucunda olması lazım. hareket etmesi için.
- şimdi gezegenin 20 framesine tıkladım. sahnedeki gezegeni tutup yorungenin sağ ucuna koydum.

şimdi çalıştırdığında gezegenin soldan sağa doğru yörünge üzerinde hareket etmesi lazım. olmuyorsa yanlış yapmışsın demektir Smiley

(Resim 5, 6)

- güneş her zaman görüneceği ve hareket etmeyeceği için 40 ıncı frame e sağ tıklayıp "insert frame" diyorum (günesin gölgesini 40 sayfa boyunca göster.)
- gezegenin güneşin arkasındaki hareketini yorunge 2 ve gezegen 2 oluşturucak. ve bu hareketler 20 frameden 40 a kadar sürücek.
- gezegenin güneşin önündeki hareketide 20. frame de bitmişti.
- yorunge 2 nin üzerine basılı tutup, 20. frameye sürükledim. sonra aynı işlemi gezegen 2 içinde yaptım.
- sonra yorunge 2 nin 40 framesine sağ tıklayıp "insert frame" dedim.
- gezegen 2 yi yorunge 2 guidesinin içine almıştık.
- gezegen 2 nin 20. framesine sağ tıklayıp "create motion tween" dedim.
- gezegen 2 nin 40. framesine sağ tıklayıp "insert key frame" dedim.
- gezegen 2 nin 40. framesine tıkladım. gezegeni yorungenin sağ ucundan sol ucuna sürükledim.
- bitti galiba Smiley

İyi çalışmalar

Anahtar kelimeler; Flash, ders, dersler, örnek, çalışma, basit, kolay, anlaşılır, animasyon, yapmak, öğrenmek, cs4, tutorial, tutorials, sample, resoruce, source, anlatım.

“Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır” - Hz. Muhammed (S.A.V)

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: